Vrijwilligers vinden en binden

Goede vrijwilligers zijn onmisbaar, maar vind je het ook lastig om vrijwilligers te vinden? Wat komt er allemaal bij kijken om een vrijwilliger goed te begeleiden, zodat ze zich betrokken voelen en zich voor de organisatie willen blijven inzetten?

Op woensdag 4, 11 en 18 april 2018 wordt er van 9.30 tot 12.30 uur een workshop "vrijwilligers vinden en binden" georganiseerd. De workshop is bedoeld voor vrijwilligerscoördinatoren of bestuursleden van maatschappelijke organisaties in Uithoorn en De Ronde Venen. Deelname is gratis.

De workshop bestaat uit 3 modules: 4 april (vrijwilligers werven), 11 april (vrijwilligers begeleiden) en 18 april  (vrijwilligers behouden). Het is aan te raden de gehele module te volgen, maar afzonderlijk mag ook.

Inhoud

Je leert meer over het aantrekken van de juiste vrijwilligers in module 1. In de 2de module leer je hoe je deze vrijwilligers op een goede manier opvangt, inwerkt en begeleidt, zodat zij en jij met veel plezier aan het werk gaan. In de 3de module leer je waaraan je moet denken als je vrijwilligers voor langere tijd aan jouw organisatie wilt binden.

De cursus werkt a.d.h.v. een zelfevaluatie waarbij je onderzoekt hoe het bij jouw organisatie gaat, wat je nog kunt leren of veranderen. Door diverse opdrachten en uitwisseling met anderen krijg je praktische tips om in jouw organisatie aan de slag te gaan.

Je zit in een groep van maximaal 10 deelnemers. Bij minder dan 6 deelnemers wordt de workshop helaas geannuleerd.

 

Soort deskundigheidsbevordering: 
Workshop
Doelgroep deelnemers: 
vrijwilligerscoördinatoren of bestuursleden van maatschappelijke organisaties
Wanneer: 
woensdag, april 4, 2018 - 09:30
woensdag, april 11, 2018 - 09:30
woensdag, april 18, 2018 - 09:30
Waar: 
Nog nader te bepalen
Open inschrijving: 
open
Naam organisatie: 
Tympaan- de Baat
Naam contactpersoon: 
Sabine Ridderhof

Gastgezinnen gezocht voor buitenlandse studenten (Vacature v.d. maand)

Make the World your home: word gastgezin van een buitenlandse student! lees meer...

Website ontwikkeld door Internetbureau uit Utrecht: Two Visions