Maatschappelijke stage

Vanuit het Steunpunt Vrijwilligerswerk wordt er ook bemiddeld voor maatschappelijke stages.

Leerlingen van het voortgezet onderwijs moeten vanaf 2014 op het Veenlanden College 20 uur maatschappelijke stage lopen. In deze stage maken ze (nader) kennis met de maatschappij door het doen van vrijwilligerswerk. Veel leerlingen vinden zelf een leuke maatschappelijke stageplaats, bijvoorbeeld bij hun eigen vereniging. Ook wordt jaarlijks door ons een MaSterclass georganiseerd waarop veel leeringen en organisaties een leuke samenwerking starten.

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk ondersteunt organisaties bij het opzetten van MaS binnen hun organisatie en het aanbieden van stageplaatsen. Organisaties die mee willen doen aan de MaSterclass kunnen voor meer informatie contact opnemen met Claudia Prange.

Contact opnemen met Claudia Prange.

Zit je op het Veenlanden College en zoek je een Maatschappelijke stageplaats (MaS) dan kan jouw mentor je verder helpen. Woon je in De Ronde Venen, maar zit je elders op school, en wil je graag je stage lopen in je eigen woonplaats? Neem dan contact op met Claudia Prange.

Mensen maken Nederland viert een jaar lang de vrijwillige inzet voor een ander. We zetten ons samen in om meer en nieuwe mensen kennis te laten maken met vrijwillige inzet en te laten zien en ervaren hoe leuk het is om dit te doen!

lees meer

Website beheerd door Smyler Web