Vrijwilligers zoeken

Het Steunpunt vrijwilligerswerk brengt vrijwilligers en organisaties bij elkaar. Klik hier indien je wilt weten hoe de bemiddeling verloopt.

Het aanmelden van vrijwilligerswerk

Als jouw organisatie vrijwilligers zoekt kan je dat aanmelden via deze website door het maken van een vacature(tekst). Wij controleren de vacature in de vacaturebank én zoeken in ons vrijwilligersbestand of er iemand is die bij jouw organisatie past. 

Klik hier voor tips voor uw vacaturetekst.

Account voor organisaties

Om gebruik te kunnen maken van de vacaturebank heb je een account nodig. Met jouw inloggegevens kan je ten allen tijde jouw vacature(s) aanpassen of verwijderen en nieuwe vacatures toevoegen. Let erop dat je na een half jaar jouw vacature moet verversen om hem online zichtbaar te houden. je krijgt hierover ook een mail. DOe je dit niet, dan wordt de vacature gesloten. Je kunt direct online een account aanvragen.

Als je eerst meer informatie of overleg wilt, kan je uiteraard contact met ons opnemen.

Hoe verloopt de bemiddeling

De bemiddeling kan op twee manieren verlopen.

Een vrijwilliger zoekt vrijwilligerswerk via de online vacaturebank. De bemiddeling is in dit geval digitaal en de coördinator kent de vrijwilliger verder niet, maar registreert alleen de gegevens die online worden verstrekt. Reacties via de website komen per mail bij jouw organisatie binnen.

Iemand kan ook een gesprek aanvragen bij het Steunpunt. De coördinator kijkt samen met de (potentiele) vrijwilliger naar diens wensen en mogelijkheden en probeert dit te matchen aan de beschikbare vacatures. Indien een vrijwilliger aangeeft  interesse te hebben voor een vacature van jouw organisatie, zal de coördinator je benaderen en vragen contact op te nemen met de (potentiele) vrijwilliger. Soms wordt een organisatie benadert door het Steunpunt alhoewel er geen (beschikbare) vacature is. In overleg zal er dan gekeken worden of er alsnog een bemiddeling opgestart kan worden.

Participatieplek

In samenwerking met de gemeente, re-integratiebureaus en soms met hulp of zorg zoekt het Steunpunt Vrijwilligerswerk naar geschikte plekken waar mensen kunnen participeren of re-integeren / weer actief kunnen worden.

Uitgangspunt bij participanten is dat zij gemotiveerd zijn om het vrijwilligerswerk op te pakken. Verder kan het zo zijn dat zij met specifieke behoeften of leerdoelen aan het werk willen. Aan organisaties die bereid zijn een participatieplek aan te bieden wordt altijd duidelijk uitgelegd wat de bedoeling is en wie de participant begeleidt.

Voor onduidelijkheid over de aard, de communicatie of iets anders rondom een participant kan contact worden opgenomen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk

Let op: het Steunpunt bemiddelt en probeert voor uw organisatie en de vrijwilliger een goede match te maken. Vrijwilligers worden echter niet gescreend.  Vrijwilligers die uw vacature digitaal hebben gevonden, hebben nog geen contact met een medewerker van het Steunpunt Vrijwilligerswerk gehad, waardoor en nog geen vorm van selectie heeft plaatsgevonden. U dient altijd zelf in een (intake) gesprek te bepalen of de vrijwilliger de persoon is die u zoekt.

Bovendien: Om onze bemiddelingen te toetsen en vrijwilligers en organisaties goed van dienst te kunnen zijn, vragen wij van elke bemiddeling een terugkoppeling. Wij hopen dat organisaties hiervoor zorg willen dragen.

Klik hier indien je terug wilt gaan naar de uitleg over het aanmelden van vrijwilligerswerk.

Mensen maken Nederland viert een jaar lang de vrijwillige inzet voor een ander. We zetten ons samen in om meer en nieuwe mensen kennis te laten maken met vrijwillige inzet en te laten zien en ervaren hoe leuk het is om dit te doen!

lees meer

Website beheerd door Smyler Web