Vrijwilligersmarkt 21 september 2019

Vrijwilligers en maatschappelijke organisaties vinden elkaar!

Ook al was het een prachtige, warme nazomer dag zaterdag 21 september; het weerhield mensen er niet van een bezoek te brengen aan de Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Uithoorn tussen 12 en 14 uur. Het jaarlijkse evenement werd georganiseerd door het Steunpunt Vrijwilligerswerk, onderdeel van Uithoorn voor Elkaar.

“De vrijwilligersmarkt begint inmiddels een traditie te worden,” zei wethouder Ria Zijlstra tijdens haar openingsspeech. “Steeds meer maatschappelijke organisaties willen deelnemen aan dit jaarlijkse evenement. Helaas moesten een aantal organisaties teleurgesteld worden, omdat er geen plek meer was. Dit geeft maar weer aan hoeveel behoefte er is aan nieuwe vrijwilligers,” aldus Ria.

KNV EHBO, de Voedselbank, de Reddingsbrigade Uithoorn, toneelgroep Maskerade, het is maar een greep uit de deelnemende organisaties. Ze trokken alles uit de kast om mensen enthousiast te maken voor hun organisatie met beachflags, vlaggen, flyers, pennen, mooie filmpjes, toneelrekwisieten of heerlijke hapjes, allemaal uitgestald op hun stand.

Bezoekers kregen een “Uithoorn voor Elkaar’’ tasje uitgereikt met daarin o.a. de nieuwste uitgave van de “Uithoorn voor Elkaar” krant plus een informatieboekje waar alle deelnemende organisaties in vermeld stonden, gesorteerd op sector en stand nummer. Zodoende konden bezoekers makkelijk hun weg vinden tussen alle aanwezige organisaties.

Resultaat

Dit heeft mooie resultaten opgeleverd. Na afloop kregen de deelnemende organisaties een evaluatieformulier uitgereikt. De campagne voorafgaand aan de markt werd beoordeeld met een gemiddeld cijfer van een 8,4 en de organisatie van de Vrijwilligersmarkt zelf met een gemiddelde van 8,6. Gemiddeld kreeg elke organisatie 13 personen op de stand en met gemiddeld 3 van hen werd een vervolgafspraak gemaakt.

Mensen die de vrijwilligersmarkt gemist hebben kunnen op zaterdag 5 oktober een bezoek brengen aan de Vrijwilligersmarkt op het gemeentehuis in Mijdrecht. 

Mensen die nu alvast meer willen weten over het vrijwilligerswerk in de buurt, kunnen een kijkje nemen op de online vacaturebank of een afspraak maken met Sabine Ridderhof van het Steunpunt Vrijwilligerswerk via s.ridderhof@stdb.nl of 0297 230280.

 

 

help anderen tijdens de coronacrisis

Wie anderen wil helpen tijdens de coronacrisis, kan terecht op ons platform om hulp aan te bieden of te reageren op vragen. 

Lees hier meer!

Website beheerd door Smyler Web